Proslavljena 25. godina Zdravog grada

Proslavljena 25. godina Zdravog grada

Dan zdravih gradova obilježava se 20. svibnja u svim županijama Republike Hrvatske. Na ovaj dan nastoji se povezati gradove u sklopu projekta Hrvatske mreže zdravih gradova, a sve u cilju očuvanja zdravlja gradova i njihovih građana.

Ovogodišnje aktivnosti usmjerene su na promicanje zdravog života te kulturološkog  i gospodarskog dijaloga. Time se želi premostiti razlike između gradova koji su u mreži i onih koji to nisu, kroz brže i učinkovitije iskorištavanje resursa, a također otvorenost ostalih institucija prema građanskim inicijativama, što bi doprinijelo efikasnosti svih gradskih uprava. Ove godine obilježava se 25 godina djelovanja projekta „Zdravi grad” uz svečana događanja 21. svibnja 2013. u Školi narodnog zdravlja ”Andrija Štampar”.

Događanja

  • U Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ (dvorana „A“), Rockefellerova 4, Zagreb, 21. svibnja 2013. u vremenu od 12,30 do 15,00 sati održat će se stručni skup pod nazivom: „Akademske spoznaje u službi unapređenja prakse upravljanja za zdravlje na lokalnoj i nacionalnoj razini“ ili kako smo zaslužili CDC „The Global Health Program of Distinction Award“. U siječnju ove godine programu „Rukovođenje i upravljanje za zdravlje (Zdrave županije)“ dodijeljeno je jedinstveno priznanje Centra za kontrolu i prevenciju bolesti iz Atlante što će biti i obilježeno na ovom stručnom skupu. Proslava se organizira u suradnji s Ministarstvom zdravlja Republike Hrvatske. Ujedno se obilježava i 25 godina djelovanja Zdravih gradova u Hrvatskoj.

Ostale informacije putem linka

(Visited 5 times, 1 visits today)