Predstavljen sveučilišni udžbenik – Palijativna medicina

Dana 10. listopada 2013. u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zaklade Onkologija i Sveučilišta u Rijeci u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti predstavljena je  knjiga

PALIJATIVNA MEDICINA: temeljna načela i organizacija, klinički pristup terminalnom bolesniku, medicinska etika

Urednici: dr. sc. Morana Brkljačić, dr. med., prof. dr. sc. Mirko Šamija, dr. med., dr. sc. Borislav Belev, dr. med., prof. dr. sc. Marija Strnad, dr. med., Tomislav Čengić, dr. med.

Palijativna medicina nova je grana medicine koja proučava i liječi bolesnika s aktivnom progresivnom, uznapredovalom  bolesti ograničene prognoze. Brine se za optimalnu kvalitetu života do smrti, i u prvom je redu, područje liječničkog interesa. Knjiga “Palijativna medicina: temeljna načela i organizacija, klinički pristup terminalnom bolesniku, medicinska etika” prvi je udžbenik u Hrvatskoj koji objedinjuje načela, ustroj i djelovanje palijativne medicine. Knjiga prikazuje načela ustroja, kliničkog pristupa i medicinske etike u palijativnoj medicini i predstavlja veliki hrvatski doprinos u skrbi za terminalne bolesnike.

{youtube}_32mRrv6D4I{/youtube}

(Visited 9 times, 1 visits today)