Treća dob 15092014

Od 15.09. ponovo je na programu emisija za umirovljenike Treća dob, ali u novom terminu – ponedjeljkom u 13.10. Kroz tih pola sata iz tjedna u tjedan govorit će se o svim aspektima života u starosti – mirovinama, socijalnim i zdravstvenim problemima, aktivnostima, hobijima, obrazovanju i svemu onome što muči i veseli umirovljenike, svemu onome što im život ponekad čini nepodnošljivim, ali i svemu onome što ga čini sretnim i potpunim.
U prvoj ovosezonskoj emisiji govorilo se o problemima s kojima se susreću oboljeli od Alzheimerove bolesti i njihove obitelji. Mjesec rujan ove je godine cijeli po prvi put posvećen toj teškoj i neizlječivoj bolesti. Vidjeli smo kakvo je stanje u sustavima koji bi trebali voditi brigu o oboljelima i njihovim obiteljima.
Gosti u emisiji bili su:
Mira Dajčić, viši fizioterapeut, potpredsjednica Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, voditeljica Savjetovališta za članove obitelji i voditeljica Grupa za samopomoć i
doc.dr.sc. Marijana Braš, dr.med., psihoterapeut i psihijatar na Klinici za psihološku medicinu KBC Zagreb, predsjednica Povjerenstva za palijativnu medicinu Ministarstva zdravlja i članica Upravnog odbora Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora
Voditeljica:  Anita Hrstić
Urednica:  Anita Hrstić

Sva prava HRT i HTV1 pridržana.

Snimka emisije postavljena je isključivo u edukacijske svrhe s posebnim naglaskom na zdravstveno prosvjećivanje širih slojeva pučanstva.

{youtube}ZiclUn7DFEI{/youtube}

(Visited 22 times, 1 visits today)