Tiskovna konferencija u CEPAMET-u

Na tiskovnoj konferenciji održanoj početkom rujna 2012. u punoj velikoj dvorani CEPAMET-a (Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu najavljena su događanja vezana uz obilježavanje Svjetskog dana palijativne skrbi (13. listopad 2012.).

Za razliku od prijašnjih godina, neće to biti samo jedan dan, već će se od 07. do 14. listopada 2012. obilježiti Hrvatski tjedan palijativne skrbi, upravo zato da bi se senzibilizirala javnost i stručnjaci o potrebi palijativne medicine i palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj. Geslo ove akcije je – Čini dobro, osjećaj se dobro. Tijekom tjedna uz brojne manifestacije diljem Hrvatske bit će održan i međunarodni simpozij Inovativna zdravstvena medicina od 12. do 14. listopada 2012. u Rovinju.

Glavni nosilac ove inicijative je upravo CEPAMET Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Simpozij će biti humanitarnog karaktera. Naime, dio sredstava odvojit će se za opremanje multimedijskog centra CEPAMET-a koji će omogućiti kvalitetniji rad Centra.

Tiskovnu konferenciju predvodili su prof. dr. sc. Veljko Đorđević, voditelj CEPAMET-a, doc. dr. Marijana Braš, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, a posebni gosti bili su Izvršni direktor Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova gosp. Sani Pogorilić i Predsjednica Upravnog vijeća Udruge gđa Jelka Drašković, dr. med.

(Visited 41 times, 1 visits today)