Svečano otvorenje novog prostora HCPS

U srijedu 18. travnja 2012. godine svečano je otvoren novi prostor Hrvatskog centra za palijativnu skrb u kojem sada djeluje Savjetovalište za palijativnu skrb, a u prijepodnevnim satima tu je i sjedište KUZ-a Koalicije udruga u zdravstvu. Otvorenje je bilo na Europski dan zaštite prava pacijenata. Dobivanje i uređenje prostora nastavak je akcije “Ostani uz mene” kojoj je krajnji cilj uređivanje i opremanje prvog palijativnog centra u Zagrebu i Hrvatskoj. Akcija je pokrenuta na inicijativu Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a i generalnog sponzora tvrtke Sandoz. Prostor Udruge nalazi se u Trpimirovoj 11-13 u strogom centru grada. Gledajući prema istoku slijeva je Branimir centar i tramvajska postaja, a s desne strane hotel Sheraton, što je vidljivo iz kratkog video zapisa.

 

Prema protokolu, otvaranju je trebao biti nazočan ministar zdravlja, no zbog obveza u Hrvatskog saboru, umjesto njega su došli mr.sc. Marijan Cesarik, dr. med., zamjenik ministra zdravlja i pomoćnica ministra gđa Ljubica Đukanović, mag. iur. Dočekali su ih Predsjednik Hrvatskog centra za palijativnu skrb prim. dr. sc. Zoran Lončar, dr. med. i Predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu Mensura Dražić, dipl. ing. kem.

 

Prvo je visoka delegacija obišla prostor KUZ-a

a potom i prostor Hrvatskog centra za palijativnu skrb

Uslijedilo je svečano otvaranje novih prostora kojem su nazočili još i ravnatelj HZZO-a prim. Siniša Varga, dr. med. dent. s pomoćnicima, potom gđa Lidija Hrastić-Novak, dr. med., pomoćnica pročelnika za zdravstvo Gradskog ureda za zdravstva i branitelje, gđa Vlasta Vučevac, dr. med., prva dopredsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a, ravnatelji Domova zdravlja Zapad, Centar i Istok, predstavnici HLZ-a, predstavnici HLK-a, profesori Medicinskog i drugih fakulteta, predstavnici Sandoza, MSD-a, Pfizera, Belupa, Grünenthala, Phoenix farmacije i Velebit osiguranja (sponzora i donatora), vjerski dužnosnici te brojni volonteri i građani. Prostor je govorom otvorio zamjenik ministra zdravlja mr.sc. Marijan Cesarik, dr. med.

Na kraju je prostor novootvorenog Centra i blagoslovljen.

(Visited 16 times, 1 visits today)