Susret zahvalnosti i prisjećanja

Hvale vrijedan susret, dosad neviđen kod nas, održan je 22. listopada 2013. godine u Franjevačkom samostanu na Kaptolu. Nakon misnog slavlja za preminule članove obitelji održanog u kapelici samostana čime je još više naglašena ljudska blizina, članovi obitelji preminulih uputili su se zajedno s organizatorima ovog skupa u dvoranu. Svatko od nazočnih se predstavio, podijelio s ostalima svoju životnu priču prisjećajući se svojim pokojnih i potom objasnio razloge približavanja palijativnom pokretu. Na kraju ovog doista posebnog skupa svi su se složili da su ovakvi susreti potrebni i da bi ih trebalo ponoviti.

{gallery}kaptol22102013{/gallery}


Franjevački svjetovni red
Mobilni tim za palijativnu skrb


Centar za koordinaciju
palijativne skrbi u Gradu Zagrebu
Ustanova za zdravstvenu njegu u kući ZagrebMobilni palijativni tim
Doma zdravlja Zagreb Centar

Zagreb, 14. listopada 2013.

– članovima obitelji preminulih korisnika usluga palijativne skrbi Grada Zagreba

Dragi naši,

prigodom obilježavanja dana hospicija i palijativne skrbi, Mobilni tim za palijativnu skrb Franjevačkog svjetovnog reda u suradnji s Centrom za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba i Palijativnim timom Doma zdravlja Zagreb Centar organizira susret zahvalnosti i prisjećanja na preminule članove obitelji kojima smo pružali neki oblik palijativne skrbi.

Kroz ovaj susret želimo okupiti članove obitelji preminulih i potaknuti ih na prisjećanje i iskazivanje zahvalnosti onima koji su bili značajan dio njihovog života. Želimo povezati i članove obitelji međusobno jer su unatoč različitim situacijama i okolnostima proživjeli isti gubitak i doživjeli istu tugu, a poznato je da se tuga umanjuje ako je podijelimo s nekim tko nas razumije i koga mi razumijemo. Ovim susretom želimo potaknuti članove obitelji na zahvalnost što su preminuli bili dijelom njihova života i svojom ga prisutnošću obogatili.

Kroz razne oblike palijativne skrbi ulazili smo u vaše obitelji i vaše domove. Druženje s vama i vašim preminulim članovima uvelike nas je obogatilo i mnogočemu ste nas naučili. Ovaj susret ujedno je prilika da vam zahvalimo, ne samo na onome što ste učinili za nas osobno, već i na svemu što ste učinili za razvoj sustava palijativne skrbi.

Zajednički susret će se održati 22. listopada 2013. u 18 sati, u prostorima Franjevačkog samostana, Kaptol 9.
Za preminule članove obitelji biti će misno slavlje u 17h. Ukoliko želite sudjelovati molimo vas da dođete par minuta prije.

Molimo da svoj dolazak potvrdite telefonom na broj 098/623-074 ili e-mailom na [email protected] najkasnije do nedjelje 20. listopada 2013.
Iako preminuli, naši voljeni žive u našim srcima dok god čuvamo i njegujemo uspomenu na njih. Ovaj susret posvećen je njima i zato dođite, prisjetimo ih se i zahvalimo im zajedno.

Mir i dobro!

Srdačno vaš tim palijativne skrbi

(Visited 18 times, 1 visits today)