Riješene poteškoće u financiranju katoličke psihijatrijske bolnice na Strmcu

SUSRET BISKUPA ŠKVORČEVIĆA I MINISTRA ZDRAVLJA OSTOJIĆA

slika

U prostorijama Ministarstva zdravlja RH u Zagrebu u srijedu 9. siječnja susreli su se ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić i požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

U razgovoru je razmotreno jednoipolgodišnje djelovanje Psihijatrijske bolnice Sv. Rafael na Strmcu, čiji je osnivač i vlasnik Bolnički red sv. Ivana od Boga, a koja je nedavnim ministrovim dekretom dobila u svom nazivu i palijativnu skrb kao djelokrug svoga rada.

Biskup je, među ostalim, upoznao ministra s razlikama koje postoje između privatne i katoličke bolnice, što ima svoje značenje i za ugovor o suradnji između Bolnice i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Ministar je istaknuo da su njegovim dekretom i s novim nazivom Bolnice riješene poteškoće koje su se pojavile u financiranju te zdravstvene ustanove, od velikog značenja za istočni dio Hrvatske.

U razgovoru su dotaknuta i pitanja odnosa Crkve i države u Hrvatskoj, istaknuta je potreba uspostave njihove primjerenije komunikacije te se razgovaralo i o nekim drugim kulturološkim temama, priopćeno je iz Požeške biskupije.

Susretu je nazočio i zamjenik ministra dr. Marijan Cesarik, a u biskupovoj pratnji bio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi Ivica Žuljević. (ika / gk)

 

web portal Glasa Koncila

(Visited 3 times, 1 visits today)