Proslava prvog Božića u Centru 22.12.2010.

Za proslavu prvog Božića na Šalati u Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, najavljenu za srijedu 22.12.2010. u 11 sati poslali smo nemali broj pozivnica, želeći podijeliti našu radost skorog dovršetka Centra s kolegama, partnerima, donatorima, prijateljima – s dobrim ljudima.

Stoga ne treba čuditi da je već i prije 11 sati velika dvorana Centra bila skoro posve puna.

Svečanost je započela prigodnom pjesmom učenika 4a, 4b i 4c razreda osnovne škole Jure Kaštelana “Sretan Božić svima”, potom je progovorio doc.dr. Veljko Đorđević pozdravljajući sve nazočne, prisjećajući se i svih poginulih vatrogasaca na Kornatima i posvećujući im pjesmu “Over the rainbow”

Središnji dio svečanosti i velike simpatije zauzela je predstava Dodir želje koju su zajedno s doktoricom Brankom Kandić Splavski izveli učenici 4a, 4b i 4c razreda osnovne škole Jure Kaštelana iz Zagreba.

I. dio

II. dio

Potom su govorili dobri ljudi koje je pozivao doktor Đorđević – fra Zvjezdan Linić, gosp. Igor Haralović, generalni direktor Sandoz Hrvatska, pater Cvek, prof. Ljiljana Vukota (Sve za nju), Goran Arambašić (Za novi dan), gđa Grgić i prof.dr.sc. Rudolf Gregurek, predstojnik Klinike za psihološku medicinu

U nastavku je doktor Đorđević razgovorao s doktoricom Vučevac (prva dopredsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ) i gosp. Stančićem, a dječji zbor je izveo skladbu “Sretan Božić svima”

Na kraju su se okupljenima obratili dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Davor Miličić i dr. sc. Marijana Braš (predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ).

(Visited 1 times, 1 visits today)