Palijativna skrb je alternativa eutanaziji

LEGALIZACIJOM EUTANAZIJE ŽELE SE SMANJITI TROŠKOVI ZDRAVSTVA!

Palijativna skrb je alternativa eutanaziji

Eutanazija vrišti političarima da smanje troškove zdravstva, upozorio je predsjednik Međunarodne federacije katoličkih liječničkih društava Jose Maria Simon.

Predsjednik Međunarodne federacije katoličkih liječničkih društava (FIAMC) Jose Maria Simon, izjavio je za Europa Press kako je ”eutanazija zlo koje ima učinkovito cjepivo, a to je palijativna skrb”.

Simonovi komentari predstavljaju odgovor na riječi predsjednika Međunarodnog bioetičkog društva Marcela Palaciosa, koji je iskazao svoju potporu u korist eutanazije, shvaćajući ju kao pomaganje terminalno bolesnom pacijentu da umre, za kojeg se ne očekuje da će živjeti dulje od šest mjeseci. “Osoba u terminalnoj fazi bolesti je jedna stvar, a osoba pri svom kraju koja osjeća da njezin život nema smisla drugo”, objašnjava Palacios.

Simon je upozorio da će popularizacijom eutanazije “nestati osjećaj sigurnosti vezan uz zdravstvene ustanove, a obitelji nikad neće znati je li voljena osoba uzeta od sustava ili od bolesti”.

“Kada osoba umire u zdravstvenoj ustanovi, pretpostavka je da ona ili on umire radi prirodnih razloga. Policija to nikad ne mora istraživati”, kaže Simon. Upozorio je da će legalizacijom eutanazije, a to je put kojim današnje društvo ide, bolesnik biti nekažnjeno ubijen.

“Eutanazija vrišti političarima da smanje troškove zdravstva”, smatra Simon. “Zašto trošiti novac na nekoga tko će umrijeti ili treba umrijeti?” Eutanazija, dodaje Simon, guši povjerenje u pravosuđe i vlast. “Neće biti dovoljno policije da osigura ono što iz bilo kojeg razloga ne spada u eutanaziju”, dodaje predsjednik Međunarodne federacije katoličkih liječničkih društava.

HKLD / Križ života

(Visited 17 times, 1 visits today)