Ostani uz mene – predstavljanje humanitarne akcije

Danas je u Novinarskom domu u organizaciji Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a i Hrvatskog centra za palijativnu skrb predstavljena humanitarna akcija „Ostani uz mene“, jedan od zasigurno najopsežnijih projekata u Republici Hrvatskoj. Ovom se akcijom inicira osnivanje prve Ustanove za palijativnu medicinu u Hrvatskoj. Predstavljanju je nazočilo više od sto pripadnika struke, predstavnika medija i članova Udruga iz Koalicije udruga u zdravstvu. Akciju prati i posebno osmišljena web stranica www.ostaniuzmene.com.

Uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice hrvatske Vlade gđe Jadranke Kosor i hrvatske Vlade, svoju su podršku ovoj humanitarnoj akciji izrazili i brojni medicinski stručnjaci, znanstvenici, predstavnici građanskih udruga i tvrtke iz privatnog sektora. Tu prednjači tvrtka SANDOZ koja osim što slovi kao jedan od organizatora ove akcije, predlaže HZZO-u i sniženje cijena SANDOZ lijekova za suportivnu terapiju od 40 do 70%.

Predstavljanje su vodili Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a dr. sc. Marijana Braš i doc. dr. sc. Veljko Đorđević iz Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb, a prisutan je bio i glazbeni promotor ove humanitarne akcije, estradna zvijezda Tony Cetinski.

(Visited 6 times, 1 visits today)