Onkolog-i-Ja i Krijesnica

          Povodom 15.02.2013. – Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti
                                                                                                                                                         Udruga Krijesnica predstavlja projekt:

                                                                                                                                                                       „Onkolog-i-Ja“
                                                                                                              
interaktivni video pojmovnik za djecu i mlade oboljele od raka

     Svaki drugi dan u Hrvatskoj jedno dijete oboli od maligne bolesti. „Onkolog-i-Ja“interaktivni je video pojmovnik za djecu, mlade i roditelje suočene s malignom bolešću. Zamišljen je kao mrežni online servis u vidu internetskog portala i mobilne aplikacije, a namijenjen prije svega edukaciji i komunikaciji, odnosno razmjeni iskustava i znanja među djecom i mladima oboljelim od malignih bolesti.
   
Video pojmovnik “Onkolog-i-ja” trenutno sadrži 77 animiranih video klipova s preko 60 minuta ukupnog video sadržaja koji obuhvaća medicinske pojmove, pretrage, osnovne metode liječenja te popis bolničkih odjela i osoblja s kojima se djeca i obitelji suočene s malignim bolestima susreću u procesu liječenja.

Predstavljanje interaktivnog video pojmovnika „Onkolog-i-Ja“ korisnicima, stručnoj javnosti i svim zainteresiranim osobama, održati će se 14. veljače 2013. godine, s početkom u 15:00 sati u Cent ru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, Zagreb.

 „Onkolog-i-Ja“ rezultat je rada udruge Krijesnica i producentske tvrtke Moje Čarobne Misli. Autori i producenti su međunarodno nagrađivana redateljica i producentica Helena Bulaja i  Zoran Cipek
.
Razvojni krosmedijski edukativno dokumentarni projekt  „Onkolog-i-Ja“ krajem je 2012. godine predstavljen na koprodukcijskom sajmu CINEKID Junioru Amsterdamu – najvećem svjetskom festivalu filmova, televizijskih sadržaja i novih medija namijenjenih djeci, kao jedan od 9 najkvalitetnijih međunarodnih interaktivnih i TV projekata za djecu.    Projekt „Onkolog-i-Ja“ predstavljati će i komentirati djeca i mladi Krijesnice, naši heroji koji su pobijedili malignu bolest. Za kraj se predviđa druženje uz prigodni domjenak.

Da ponovimo: 14. veljače 2013. godine, s početkom u 15:00 sati u Centru za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine (CEPAMET) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, Zagreb.,
udruga Krijesnica predstavlja projekt „Onkolog-i-Ja“.

Molim dolazak potvrdite najkasnije do 11.02. 2013. na mail [email protected]
Hvala.

 Za više informacija koristiti kontakt 01/3770-477 ili [email protected]

  Srdačno i s poštovanjem,Zoran Cipek

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima
suočenim s malignim bolestima

Prilaz Gjure Deželića 50
10 000 Zagrebtel: 01/3770-477
fax: 01/4655-343
mob: 091/6145-388
[email protected]
www.krijesnica.hr

{youtube}zf13DFDv4Go{/youtube}

(Visited 34 times, 1 visits today)