U Općoj bolnici ” Dr Tomislav Bardek” u Koprivnici održan prvi međunarodni interaktivni tečaj “Cancer pain”

U Općoj bolnici ” Dr Tomislav Bardek” u Koprivnici održan prvi međunarodni interaktivni tečaj “Cancer pain”

U nedjelju, 11.rujna 2011. u Općoj bolnici ” Dr Tomislav Bardek” u Koprivnici, održan je prvi međunarodni interaktivni tečaj “Cancer pain” u organizaciji Ogranka Hrvatskog društva za palijativnu medicinu HLZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji i Ambulante za palijativnu medicinu Opće bolnice u Koprivnici.

Na tečaju je sudjelovalo 30 kolega liječnika svih specijalnosti, te liječnici obiteljske medicine sa područja koprivničko-križevačke županije. Predavači na tečaju bili su prof. dr. Rudolf Likar, predstojnik Klinike za anesteziologiju Sveučilišne klinike u Klagenfurtu, Austrija, Dr.med. dipl.soc. Reinhard Sittl, voditelj Centra za liječenje boli, Sveučilišne klinike u Erlangenu, Njemačka, te dr.sc. Marijana Braš, psihijatar sa Klinike za psihološku medicinu KBC Zagreb. Na tečaju je obrađeno više tema i poglavlja, sa težištem na dijagnostiku i liječenje boli kod bolesnika oboljelih od malignih bolesti i posebnim osvrtom na populaciju palijativnih bolesnika, djece i odraslih. Veliko iskustvo i znanja iz područja algologije, predavači su uspješno prenijeli na kolege koji su učestvovali u Tečaju, koristeći interaktivni pristup sa prikazom više slučajeva iz kliničke prakse, uz korištenje televoteing sustava za provjeru znanja.

Organiziranje ovakvog i svih budućih tečajeva iz područja palijativne medicine i liječenja boli na području koprivničko-križevačke županije usmjereno je poboljšanju kvalitete pružanja zdravstvene zaštite svim bolesnicima, a poglavito skupini palijativnih bolesnika i oboljelima od malignih bolesti.

Voditelj Tečaja
Dr.med. Mato Devčić, spec. anesteziolog
Voditelj Ambulante za palijativnu medicinu i
Dnevnog boravka za palijativne bolesnike
Opća bolnica Koprivnica
(Visited 27 times, 1 visits today)