Hrvatska udruga za ALZ bolest – 20 godina od osnutka

Hrvatska udruga za ALZ bolest – 20 godina od osnutka

U utorak 07. svibnja 2019. u Palači Dverce svečano je obilježena 20. godišnjica rada Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) osnovana je 7. svibnja 1999. godine na inicijativu obitelji Dajčić i Šljivarić, uz prvog predsjednika Udruge dr. Z. MUBRIN-a, te uz suradnju sa strukom – liječnicima specijalistima neurologije i psihijatrije, socijalnim radnicima, kao i drugim članovima obitelji. Sadašnji predsjednik Udruge je prof. dr. sc. N. MIMICA.

Obitelj suočena s Alzheimerovom bolesti, jednako danas, kao ni prije više od deset godina, kada je Udruga osnovana, nije svjesna težine dijagnoze, zdravstvenim, socijalnim i društvenim problemom s kojima će se suočiti tijekom bolesti.

Podjednako ni šira društvena zajednica nije spremna za problem Alzheimerove bolesti, koji nam je pred vratima kao epidemija.

Stoga Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest kao jedina organizirana zajednica stručnjaka u Hrvatskoj nastoji učiniti sve kako bi pomogla oboljelom, članovima njegove obitelji te društvu u cjelini.

Izvor: alzheimer.hr

(Visited 25 times, 1 visits today)