Ekspertiza – 10.10.2010.

Ekspertiza dr. Veljka Đorđevića ovaj puta je u cijelosti posvećena proslavi Svjetskog dana hospicija i palijativne medicine i Svjetskog dana mentalnog zdravlja u organizaciji Hrvatskog društva za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja HLZ-a i Hrvatsko društvo za palijativnu medicinu HLZ-a.
Otvoren je novoosnovani Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavljen je tematski broj časopisa Sandoz In koji će zasigurno postati priručnikom za liječnike, u potpunosti posvećen palijativnoj skrbi.
Najavljena je i donatorska večera u hotelu Sheraton 26. 11. 2010. godine na kojoj će se prikupljati sredstva za opremu Centra, a priprema se i Međunarodni simpozij “Palijativna medicina u 21. stoljeću – izazov za zdravstvo i zajednicu” koji će biti održan 27. 11. 2010. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Uvodna riječ doc. dr. Veljka Đorđevića i govor dekana Medicinskog fakulteta Sveučilšta u Zagrebu, prof. dr. Davora Miličića    

 

Potom je govorio tajnik Medicinskog razreda Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić

 

O problemima s kojima se danas susrećemo, ali i o budućnosti govorila je predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu dr. sc. Marijana Braš

 

Govorio je i doc. dr. Ninoslav Mimica, predsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest, a potom nas doc. dr. Đorđević uvodi u problematiku skrbnika i obitelji oboljelih

 

Prim. dr. Ranko Stevanović izrekao je “Život je masovna pojava, ali i smrt također”. Govorio je o problematici palijativne medicine.

Gospodin Jerko Jakšić iz tvrtke Sandoz govori o tome koji je interes tvrtke da se uključila u ovaj projekt

S kakvim se problemima i životnim izazovima susreću skrbnici i u palijativnoj medicini progovorila je jedna zagrebačka obitelj.

O duhovnoj strani palijativne skrbi govorio je pater Antun Cvek. Potom je govorila prof. Milica Katić, pročelnica Katedre za obiteljsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu. O načinu rješavanja problema boli u palijativnoj medicini govorio je dr. se. Zoran Lončar.

Odjavljujući 206. emisiju Ekspertiza doc. dr. Veljko Đorđević pozvao je gledatelje na donatorsku večeru koja će se održati u hotelu Sheraton 26. studenog 2010. godine.

(Visited 14 times, 1 visits today)