Događanja u prostorima CEPAMET-a 08102012

Teško je nabrojati sva događanja i sve goste u prostorima CEPAMET-a u ponedjeljak 08.10.2012. Premda je bio neradni dan, državni praznik, Dan hrvatske neovisnosti, dvorana je bila puna.

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Zvonko Kusić, akademkinja prof. dr. sc. Vida Demarin, prof. dr. Rudolf Likar i prim. dr. Georg Pinter, obojica iz Koruške u Austriji, poznati znalci palijativne medicine i palijativne skrbi, samo su neki od poznati imena nazočnih na ovom događanju.

Hrvatski tjedan palijativne skrbi otvorio je Predstojnik Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tom prigodom promovirana je knjiga Palijativna skrb – mostovi nade i čovječnosti o kojoj je progovorio i Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof. dr. sc. Zvonko Kusić.

 

 

Promociju knjige vodio je gospodin Vojo Šiljak. Neke dijelove iz knjige predstavilo nam je četvoro studenata 5. godine Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom prof. Borisa Svrtana, poznatog glumca i redatelja koji se u jednom trenutku i pridružio svojim studentima. O knjizi je progovorila akademkinja Vida Demarin, fra Zvjezdan Linić, dr. sc. Lovorka Brajković, doc. dr. sc. Marijana Braš, predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, prof. dr. sc. Veljko Đorđević, a dr. sc. Marijana Braš predstavila je i autore i suradnike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugledni znalci palijativne medicine i palijativne skrbi i mentori naših stručnjaka prof. dr. Rudolf Likar i prim. dr. Georg Pinter, obojica iz Koruške u Austriji održali su kraaća predavanja.

 

 

 

 

 

Promocija knjige medijski je popraćena na portalu o zdravlju Zdrava Krava.

Prof. dr. Janko Hančević održao je u poslijepodnevnom dijelu prvog dana proslave Hrvatskog tjedna palijativne skrbi u CEPAMET-u zanimljivo i poučno stručno predavanje o problematici inkontinencije i dekubitusa

 

 

 

 

 

Zahvaljujemo djelatnicima Orbisa, nositelja webhostinga ove stranice koji su uspješno obranili stranicu i server od rušenja tijekom vikenda kada je isti bio napadnut. To je ujedno i razlog što naša izvješća dolaze sa zakašnjenjem. Hvala na razumijevanju.

(Visited 17 times, 1 visits today)